40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών (Ε.Φ.Μ.)

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

Με πλήρη επιτυχία η ΕΦΜ γιόρτασε τα 40 της χρόνια στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 και παράλληλα τίμησε τον Επίτιμο Πρόεδρο αυτής κύριο Γεώργιο Ν. Κουτσοκλένη.

Εκτός από τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κυρία Γιώτα Γαζή και η εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, αντιδήμαρχος κυρία Μάρω Γουργουρή.

Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΦΜ κύριος Ιωάννης Γ. Ράμμος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε την μεγάλη τιμή και ικανοποίηση που ένιωθε, αναφέρθηκε στο έργο της Εταιρείας όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανελλιπή έκδοση του περιοδικού «ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠ΄ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ», την ανάδειξη Εθνικών τοπικών επαιτειών όπως αυτή της Επανάστασης του 1821 στην Ι.Μ.Προφήτου Ηλιού, τη Μάχη της Άμπλιανης, τα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες που οργάνωσε η εταιρεία και άλλα. Στο σημείο αυτό υποσχέθηκε ότι το νέο Δ.Σ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσει το πολύτιμο αυτό πολιτιστικό έργο, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες και την υφιστάμενη οικονομική κρίση ελπίζοντας πάντα ότι ο Δήμος Δελφών θα ενδιαφερθεί πραγματικά ώστε να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες πλούσιες συλλογές εκθεμάτων λαϊκής τέχνης με σκοπό σύντομα να λειτουργήσει το Λαογραφικό Μουσείο στην Άμφισσα.

Στη συνέχεια τόνισε το σπουδαίο έργο και τη συμβολή του κυρίου Γ. Κουτσοκλένη που όπως μεταξύ άλλων με έμφαση είπε, ότι είναι ο άνθρωπος που κράτησε στη ζωή την Εταιρεία όλα αυτά τα 40 χρόνια. Για τους λόγους αυτούς του επέδωσε Τιμής Ένεκεν την πρώτη πλακέτα της ΕΦΜ για την θητεία του ως Πρόεδρος επί 37 χρόνια. Κατόπιν, ένα από τα παλαιότερα μέλη της εταιρείας, η κυρία Φανή Φουσέκη, του επέδωσε ένα τιμητικό δίπλωμα για τις υπηρεσίες του κυρίου Κουτσοκλένη γενικώς στην εταιρεία. Τέλος η γραμματέας του Δ.Σ. κυρία Παρασκευή Καστρίτη-Αθανασοπούλου πρόσφερε μια ανθοδέσμη στην κυρία Ευαγγελή Κουτσοκλένη αναγνωρίζοντας την συμπαράσταση και την βοήθεια προς τον σύζυγό της όλα αυτά τα χρόνια.

Βαθύτατα συγκινημένος ο κύριος Κουτσοκλένης αναφέρθηκε πολύ σύντομα στο έργο του και ευχαρίστησε όλους αυτούς που κατ’ αρχήν συνέλαβαν την ιδέα της εκδήλωσης αλλά και αυτούς που συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που μοιράστηκαν μαζί του τη χαρά που ένιωθε αλλά και όσους βρήκαν να πουν έναν καλό λόγο γι’ αυτόν.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριο Γιαννίτσης εκ Γαλαξιδίου ο οποίος εξήρε το άνθρωπο (Γ.Κουτσοκλένη) και το έργο του και του πρόσφερε μια σειρά βιβλίων.

Τις προσφωνήσεις έκλεισαν η κυρία Γ. Γαζή εξαίροντας και αυτή το πολιτιστικό έργο της εταιρείας και της προσφοράς του κυρίου Κουτσοκλένη και η Μάρω Γουργουρή επίσης.

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών Αναμνηστικό δίπλωμα

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

40 Χρόνια Εταιρεία Φωκικών Μελετών

  • Προβολές: 156

Η ιστοσελίδα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. . Η εταιρεία εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες.

© 2019-2022 Ε.Φ.Μ, All Rights Reserved